Werkwijze

Kindercoaching, Coaching & Counseling

Een kort voorbeeld hoe het brein werkt. Vanmorgen in de auto betrapte ik mijzelf erop diep te zuchten voor het stoplicht. Ik voelde mijn vrolijkheid totaal omdraaien in een rotgevoel. Daar werd ik me direct van bewust en ik scande de omgeving.

Vier auto’s voor mij stond een wagen van Bergnet, zo’n gele oplegger. Ik heb een aantal jaar geleden een auto ongeluk gehad. Van de weg gespind, de sloot in. Er is zo’n gele Bergnet oplegger aan te pas gekomen om de auto uit het water te bergen, en ik ben meegereden met de bergauto om later opgehaald te worden bij het bergingsbedrijf.

Het moment dat ik dat besef en tegen mijzelf zeg, “Je hoeft nu niet bang te zijn, er is nu geen gevaar”, verdwijnt het vervelende gevoel direct. De Bergnet oplegger was 1 van de triggers die gekoppeld werd aan een rot ervaring en gevoel uit het verleden.

Triggers roepen gevoel en gedrag op

Het lichaam is een overlevingsmachine. Als er in het nu overeenkomsten worden waargenomen die eerder in jouw leven verbonden zijn aan gevaar en verlies van de controle, dan roept jouw lichaam de gevoelens en het gedrag van toen weer op.

Dat moet je lichaam ook doen natuurlijk, bijvoorbeeld om te overleven. Als die triggers er zijn, maar er is nu helemaal geen gevaar, dan dienen die gevoelens en het bijbehorende gedrag, jou of je kind in het nu helemaal niet!

Zodra je bewust bent van dit soort triggers, kun je eenvoudig zelf de negatieve lading eraf halen. Je gevoel en gedrag veranderen hierdoor direct weer terug.

Samengevat:

 • onze hersenen verwerken wat wij meemaken in het nu, doorlopend;
 • onze hersenen associëren de informatie met eerdere gebeurtenissen. Uw ervaringen in het nu worden verbonden met alle eerdere ervaringen en informatie in onze hersenen;
 • onze hersenen associëren de informatie hierdoor ook met de gevoelens die verbonden zijn aan die eerdere ervaringen;
 • onze hersenen kunnen niet anders dan het gevoel van die eerdere ervaringen weer op te roepen bij de nieuwe ervaring.

De aanpak van triggers die negatief gevoel en gedrag opwekken

Onze aanpak richt zich erop om via jouw ervaringen in het nu, tijdens onze gesprekken, op zoek te gaan naar ervaringen in het verleden die daaraan gekoppeld worden in jouw hersenen. En daarbij letten we vooral op welke gevoelens er in jouw lichaam aan verbonden zijn en worden opgeroepen.

Zo sporen we de dingen op die je een naar gevoel geven, in de weg zitten in het leven nu en maken je daarvan bewust.

Soms voelt het leven als een radiozender met slechte ontvangst. Met deze aanpak verbeter je de ontvangst, haal je de ruis weg en klinkt de muziek van het leven veel mooier.

Samen met je coach spoor je jouw belemmeringen, remmingen en blokkades met grote precisie op en haal je de negatieve gevoelens er af.

Meestal ben je je niet van bewust wat jouw stoorzenders zijn, terwijl ze grote gevolgen voor jou en je omgeving hebben. Gevolgen zoals: overgevoeligheid voor geluid en/of licht, vermoeidheid, agressie/driftbuien, irritatie of depressie.

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Er zijn twee dingen essentieel voor goed resultaat van onze sessies:

 • jij bent, of je kind is in een bekende, veilige omgeving tijdens de gesprekken;
 • jij hebt, of je kind heeft vertrouwen in de coach (een klik).

Daarom werken we met een kennismakingsgesprek op een vertrouwde locatie voor jou of je kind. Het gesprek verloopt via Facetime (videobellen) of de coach komt naar je toe.

Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar, nemen de aanpak door en zorgen dat het benodigde papierwerk getekend is. Waarna de sessie direct kan beginnen, of er een vervolgafspraak wordt gemaakt.

Stap 2: Vervolgafspraken

Ook vervolgafspraken vinden plaats op een voor jou of jouw kind bekende en veilige omgeving. Waarbij de coaching via FaceTime kan, of de coach naar je toe komt. Je voorkeur bespreken we in overleg. Voor het resultaat maakt het geen verschil.

Geen klik met de coach?

Is er geen klik, of heeft de coach het gevoel dat er grotere kans van slagen is met een andere coach (vb man of juist een vrouw als coach), dan brengen we je, als je dat wilt, met een andere coach in contact.

Tarieven – Uitgangspunt

Kinderen: 75,- euro per sessie. Bij kinderen duren gesprekken ongeveer een uur en we kunnen het traject meestal na 3 gesprekken afsluiten.

Jongvolwassenen: 100,- euro per sessie. Pubers hebben meer levenservaringen en bovendien zijn ze puber: Gevoelens zijn in beweging, in ontwikkeling en de gevoelens hebben we hard nodig om de antwoorden te vinden. Gesprekken kunnen per sessie langer duren en het volledige traject ook.

Volwassenen: 150,- euro per sessie. Volwassenen hebben veel meer levenservaringen waardoor het ook langer kan duren voor er resultaat is.

Aan de slag?

Wil je meer weten of direct aan de slag? Bel 06 2523 4901, stuur een Whatsapp bericht, of vul het formulier hieronder in:

  Oorsprong van de werkwijze

  De wetenschappelijk onderbouwde werkwijze vindt zijn oorsprong in recentelijk ontdekte onderzoeksresultaten uit de biologie, fysiologie, neurologie, psychologie en kwantumfysica. En heet Progressive Mental Alignment (PMA). PMA is een vragenmethode gebaseerd op het universele breinmodel van Jacob Korthuis.

  De Coaches van Miles Barn werken volgens deze Progressive Mental Alignment vragenmethode. De coach stelt vragen, jij of jouw kind geeft spontaan antwoorden.

  De coach maakt je zo bewust van wat er gaande is in je eigen brein en welke triggers er bij jou negatieve gevoelens en gedrag oproepen.

  PMA is sneller en effectiever dan andere methodieken en geeft blijvende resultaten. Dat komt onder andere omdat de aanpak niet-sturend is: jouw antwoorden en jouw ervaringen, leiden ons naar oorzaken van belemmeringen in jouw leven.

  We gaan daarbij niet uit van modellen, labeltjes, medicijnen en werken zonder aannames.

  PMA is niet zweverig. Het is juist enorm praktisch, en werkt op basis van de taalregels van het brein zoals hierboven beschreven. Taalregels die bij iedereen hetzelfde werken.

  De resultaten zijn voor iedereen specifiek. Omdat jouw levenservaringen uniek zijn.

  We gaan alleen uit van de vragen en jouw ervaringen. Zo leggen we samen jouw remmende factoren en triggers bloot, die negatieve gevoelens bij je oproepen.

  Triggers die uniek zijn voor jou en voor niemand hetzelfde.

  Je wordt je bewust van jouw remmende triggers, waarna je er mee om leert gaan (acceptatie) en zelfs in je voordeel gaat gebruiken (transformatie).

  Met als resultaat dat je leven in meer balans is (harmonie).

  Wil je meer weten over PMA?

  Op deze pagina https://pmaminded.nl/videos/ kun je een interview zien met Jacob Korthuis, de ontdekker van progressive mental alignment. Onder het interview staan drie voorbeelden van een sessie in geval van PTSS, depressie, en maag & darm klachten.

  Wat je tijdens het kijken misschien zal opvallen, is dat de vraagtechiek iedere keer vrijwel hetzelfde is.