WERKWIJZE

Ons Brein


  • onze hersenen verwerken wat wij meemaken in het nu, doorlopend;
  • onze hersenen vergelijken en associëren de informatie met al onze eerdere ervaringen. Wat je nu ervaart wordt verbonden met alle eerdere ervaringen en informatie in onze hersenen, afhankelijk van overeenkomsten;
  • onze hersenen associëren de informatie hierdoor ook met de gevoelens die verbonden zijn aan die eerdere ervaringen;
  • onze hersenen kunnen niet anders dan het gevoel van die eerdere ervaringen weer op te roepen bij de nieuwe ervaring.
  • dit doen onze hersenen om zo goed mogelijk te voorspellen of we veilig zijn en blijven

Een kort voorbeeld dat het zo werkt. 2 kinderen, Noah en Pien, groeien op in 2 verschillende gezinnen. Noah, 3 jaar, groeit op in een gezin zonder hond en tijdens fietsen in het bos, komt er een grote blonde labrador op hem afgerend. De hond gromt en blaft. Springt omhoog en bijt in het onderbeen van Noah. Au!

Pien, ook 3 jaar, groeit op in een gezin met een grote blonde labrador. De hond is haar grootste vriend. Samen spelen, kletsen, troost bij verdriet.

Vandaag, het is nu 15 jaar later. Noah en Pien hebben elkaar leren kennen op school. Ze wandelen samen in het bos. Er komt een grote blonde labrador naar ze toegerend.

Noah merkt dat hij verstijft en voelt zijn buik samenknijpen. “Als de hond me maar niet gaat bijten”, denkt hij.

Pien kijkt juist vrolijk naar de hond en krijgt een warm gevoel: “Wat een mooie labrador”, roept ze. En begint hem te aaien.

Aan de hand van dit voorbeeld, ontdek je dat Noah zichzelf heel anders geconditioneerd heeft dan Pien. Dat komt omdat ze als kind totaal verschillende ervaringen hebben gehad met een bruine labrador.

Het zijn dit soort ervaringen die ons gedrag gedurende ons hele leven beïnvloeden. Dat geldt voor al ons gedrag, welke diagnose of welk labeltje er ook op geplakt is.

De aanpak van prikkels die negatief gevoel en gedrag opwekken

Onze aanpak richt zich erop om via jouw ervaringen in het nu, tijdens onze gesprekken, op zoek te gaan naar ervaringen in het verleden die daaraan gekoppeld worden in jouw hersenen. En daarbij letten we vooral op welke gevoelens er in jouw lichaam aan verbonden zijn en worden opgeroepen.

Zo sporen we de dingen op die je een naar gevoel geven, in de weg zitten in het leven nu en maken je daarvan bewust.

Soms voelt het leven als een radiozender met slechte ontvangst. Met deze aanpak verbeter je de ontvangst, haal je de ruis weg en klinkt de muziek van het leven veel mooier.

Samen met je coach spoor je jouw belemmeringen, remmingen en blokkades met grote precisie op en haal je de negatieve gevoelens er af.

Meestal ben je je niet van bewust wat jouw stoorzenders zijn, terwijl ze grote gevolgen voor jou en je omgeving hebben.

Gevolgen zoals: overgevoeligheid voor geluid en/of licht, vermoeidheid, agressie/driftbuien, irritatie, moeite te concentreren, friemelen, druk doen of depressie.

Het allermooiste van dit proces is, dat je ook bewustzijn krijgt van alle positieve prikkels. Je kunt en gaat dus meer positieve prikkels aan leven toevoegen. Je leert herkennen waar je slecht gevoel van krijgt, en ook waar je een goed gevoel van krijgt.

Zo kom je in een positieve spiraal terecht, die je leven lang doorgaat want: Zodra je in je kern doorhebt dat het in jouw lichaam zo werkt, ga je steeds vaker voor positieve prikkels kiezen, en de negatieve steeds sneller herkennen en het lukt je steeds sneller om het negatieve gevoel eraf te halen.

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Er zijn twee dingen essentieel voor goed resultaat van onze sessies:

  • jij bent, of je kind is in een veilige omgeving tijdens de gesprekken;
  • jij hebt, of je kind heeft vertrouwen in de coach (een klik).

Het kennismakingsgesprek duurt 30 minuten en verloopt via online video call. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar, nemen de aanpak door en zorgen dat het benodigde papierwerk besproken wordt. Waarna er een vervolgafspraak kan worden gemaakt voor de 1e sessie.

Stap 2: Vervolgafspraken

Vervolgafspraken vinden plaats op de door jou of je kind gekozen manier en locatie. Waarbij de coaching via online video call kan, jij naar de coach komt, of de coach naar jou komt.

Geen klik met de coach?

Is er geen klik, of heeft de coach het gevoel dat er grotere kans van slagen is met een andere coach, dan brengen we je, als je dat wilt, met een andere coach in contact.

Tarieven & vergoeding – Uitgangspunt

We zeggen liefst geen nee tegen iemand die ons wil inschakelen. Elke situatie is anders en we willen dat iedereen mee kan doen. Daarom werken we op basis van “betaal-wat-je-kunt-missen”. Dit overleggen we tijdens het kennismakingsgesprek.

Kosten krijg je mogelijk vergoed vanuit je persoonsgebonden WMO budget (PGB WMO). Je kunt hier meer lezen.

Reiskosten

Als de locatie op meer dan 25 km van Amersfoort ligt, brengen we 0,19 cent per km in rekening.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Bel 0970 1020 5033 of maak hieronder de afspraak:

Oorsprong van de werkwijze

De wetenschappelijk onderbouwde werkwijze vindt zijn oorsprong in recentelijk ontdekte onderzoeksresultaten uit de biologie, fysiologie, neurologie, psychologie en kwantumfysica. De basis is Progressive Mental Alignment (PMA), aangevult met de door Miles Barn ontwikkelde Family Alignment.

  1. PMA is een vragenmethode gebaseerd op het universele breinmodel van Jacob Korthuis.
  2. Family Alignment is aanvullend waarbij we PMA in gezins of team verband toepassen om bewustwording te creeren op negatieve dynamieken binnen gezin of team.

Progressive Mental Alignment

Coaches van en via Miles Barn werken volgens de Progressive Mental Alignment vragenmethode. De coach stelt vragen, jij of jouw kind geeft spontaan antwoorden. Zonder oordelen, zonder aannames, zonder in te vullen en zonder diagnoses te stellen.

De coach maakt je zo bewust van wat er gaande is in je eigen brein en welke triggers er bij jou negatieve gevoelens en gedrag oproepen.

PMA is vaak sneller en effectiever dan andere methodieken en geeft blijvende resultaten.

Dat komt onder andere omdat de aanpak niet sturend is: jouw antwoorden en jouw ervaringen, leiden ons naar oorzaken van belemmeringen in jouw leven.

We gaan daarbij niet uit van modellen, labeltjes, medicijnen en werken zonder aannames.

PMA is niet zweverig. Het is juist enorm praktisch, en werkt op basis van de taalregels van het brein.

  • onze lichaam is continu aan het ervaren (horen, zien, proeven, luisteren, voelen)
  • onze hersenen verwerken wat wij ervaren en geven er 2 codes aan:


1. relatieve code: wat is het = voorbeeld je ziet een hoog bierglas met witbier, dat is wat het is: een glas met bier


2. gevoelscode: welk gevoel hoort daarbij = het glas met bier zit gekoppeld aan eerdere, leuke en feestelijke herinneringen. Gevoel dat opgeroepen wordt: fijn, warm gevoel. Gedragsgevolg: Je drinkt graag een glas witbier.

  • onze hersenen associëren de informatie met de gevoelens die verbonden zijn aan die eerdere ervaringen en kunnen niet anders dan het gevoel van die eerdere ervaringen weer op te roepen bij de nieuwe ervaring.
  • Zo voorspelt ons brein of wij veilig zijn en blijven.


Taalregels die bij iedereen hetzelfde werken. Door vragen te stellen die samenwerken als een vriend met deze regels, leer je jezelf door en door kennen.

Ontdek je negatieve prikkels die negatief gevoel en gedrag oproepen, en bovendien je positieve prikkels die positief gevoel en gedrag oproepen.

De resultaten zijn voor iedereen specifiek. Omdat jouw levenservaringen uniek zijn. We gaan alleen uit van de vragen en jouw ervaringen. Zo leggen we samen jouw remmende factoren en prikkels bloot, die negatieve gevoelens bij je oproepen.

Prikkels die uniek zijn voor jou en voor niemand hetzelfde.

Je wordt je bewust van jouw remmende prikkels, waarna je er mee om leert gaan (acceptatie) en zelfs in je voordeel gaat gebruiken (transformatie).

Met als resultaat dat je leven in meer balans is (harmonie).

Wil je meer weten over PMA?

Op deze pagina https://pmaminded.nl/videos/ kun je een interview zien met Jacob Korthuis, de grondlegger van progressive mental alignment.

Onder het interview staan drie voorbeelden van een sessie in geval van PTSS, depressie, en maag & darm klachten.

Wat je tijdens het kijken en onze gesprekken zal opvallen, is dat de vraagtechniek iedere keer vrijwel hetzelfde is. Zo leer je zelf de techniek ook, en kun je op termijn zonder de coaching zelf de techniek toepassen.

Open Ma – Fr

09:00 – 18:00 en Miles 24/7

Chatten

Vraag Miles, jouw AI-coach die 24/7 voor je klaarstaat.

Ontvang gratis het boek

Het Geheim van een Gezond en Gelukkig Kind

en de hondenbeet die de evolutiecode kraakte