Weerbaarheidstraining: Veerkracht & zelfvertrouwen

Coaching van kinderen, volwassenen, gezinnen en teams

Weerbaarheidstraining: Veerkracht & zelfvertrouwen

februari 2, 2022 Oudercoaching 0
black teacher answering questions of pupil

Het is geen geheim dat kinderen tegenwoordig met veel uitdagingen te maken hebben. Van pesten tot academische druk, het kan moeilijk zijn voor kinderen om veerkrachtig en zelfverzekerd te blijven. Daarom is het zo belangrijk voor ouders om hun kinderen weerbaarheidstraining te geven. In deze blogbijdrage bespreken we de beste strategieën om uw kind zelf te helpen veerkracht en zelfvertrouwen op te bouwen. En wat u met een coach kunt doen.

Volg deze tips op en u zult een merkbaar verschil zien in de houding en het gedrag van uw kind!

Manieren om de veerkracht van uw kind te vergroten

Een van de beste manieren om uw kind te helpen veerkrachtiger te worden, is om zelf veerkrachtig gedrag te vertonen. Als uw kind ziet dat u niet van streek raakt als er iets misgaat, zal het leren dat veerkracht een waardevolle eigenschap is. Zorg ervoor dat u positief en optimistisch blijft, zelfs in moeilijke situaties. Als u kalm en opgewekt blijft, zal uw kind dat waarschijnlijk ook doen.

Ga de uitdaging aan

Een andere goede manier om uw kind te helpen veerkrachtiger te worden, is hem of haar aan te moedigen nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als uw kind altijd bang is om nieuwe dingen te proberen, zal het nooit leren om te gaan met mislukkingen. Help uw kind om activiteiten te vinden die hem interesseren en moedig hem aan om zich buiten zijn comfortzone te begeven. Met een beetje aanmoediging zal uw kind in staat zijn om elk obstakel te overwinnen!

Geef emotionele steun

Iets anders wat u kunt doen om uw kind te helpen veerkracht op te bouwen, is hem of haar emotionele steun bieden. Als uw kind weet dat u er voor hem of haar bent, wat er ook gebeurt, is de kans groter dat hij of zij terugkomt van tegenslagen.

Zorg ervoor dat u naar uw kind luistert als hij of zij wil praten, en geef waar mogelijk constructieve feedback. Uw kind laten zien dat u om hem of haar geeft, is een van de beste manieren om hem of haar te helpen op te groeien tot een zelfverzekerde en veerkrachtige volwassene!

Help uw kind om onopgeloste trauma's, pijnpunten, te verwerken

Tot slot, als uw kind onopgeloste trauma's heeft van ervaringen uit het verleden, kan en zal dit uw kind in de toekomst tegenhouden als u daar niks aan doet.

Als uw kind bijvoorbeeld een presentatie in de klas heeft gedaan die helemaal niet uitpakte als verwacht, kan dat een trauma voor uw kind zijn. Uw kind verloor de controle in een situatie van enorme sociale druk. En het kan en zal uw kind ervan weerhouden om in de toekomst openbare toespraken te houden (zelfs als het alleen om uw gezin gaat) als deze pijn niet goed wordt aangepakt.

Dat dit een grote pijn is voor uw kind, zult u merken als u de presentatie wil bespreken. Dat zal uw kind namelijk dan niet willen. Uw kind blijft weg van de pijn die het heeft gedaan.

Een ander voorbeeld is als uw kind ooit de vinger heeft opgestoken om een vraag te beantwoorden, en vervolgens is uitgelachen door de klas. Het lijken kleine momenten, maar ze kunnen grote impact hebben op jonge kinderen. Uw kind zal wel twee keer nadenken voordat hij of zij haar vinger weer opsteekt.

Als uw kind dergelijke situaties heeft meegemaakt, heeft het baat bij gesprekken met een kindercoach die progessive mental alignment toepast. Met die techniek is bij kinderen vaak al binnen 3 gesprekken blijvend resultaat bereikt.

Heeft uw kind baat bij het helen van emotionele pijn uit het verleden? Welke signalen heeft u waargenomen? Deel uw verhaal met ons, bel 06 2523 4901 of vul het onderstaande formulier in.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontvang gratis het boek

    Het Geheim van een Gezond en Gelukkig Kind

    en de hondenbeet die de evolutiecode kraakte