Over Ons

Miles Barn is in november 2020 opgericht door Emiel ten Hoor (1976). De naam is gebaseerd op Robert Miles, die de geweldige plaat Children schreef om als laatste plaat te draaien in zijn club, zodat de jongeren rustiger naar huis gingen en zo onderweg minder ongelukken kregen. Barn is afkomst van het Zweedse woord voor "kind".

Miles Barn dus. Maar waarom?

Tussen mijn 18e en 40e ben ik zelf jarenlang, in fases, gecoacht op basis van diverse methodes en verschillende coaches. Met wisselende resultaten.

Zo werkte NLP coaching in het begin en langere tijd echt fantastisch (dank je Aad), maar later trad verval op: Ik verviel ondanks de coaching, na verloop van tijd terug in de oude patronen. Een van die patronen was zelf-sabotage: Dingen niet doen terwijl je weet dat ze goed voor je zijn.

Tot 2015 kwam. Eind 2014 kwam ik vanuit mijn marketingbureau ETHIM in aanraking met Harold Vreeman van het PMA Institute uit Florida (USA). PMA is opgericht door de Nederlander Jacob Korthuis.

Een periode van 1,5 jaar werkten we intensief samen om meer bekendheid te geven aan de ontdekking van Korthuis, The Unified Brain Model.

Het verenigde breinmodel van Korthuis verklaart hoe onze hersens werken, de regels van het brein. Op basis van dit model is de prachtige progressive mental alignment coachingsmethode (PMA) ontstaan.

Van 2014 tot en met 2016 heb ik zelf intensief PMA-sessies gedaan. Onder de bevlogen leiding van PMA-Mastercoach Ingrid Schabbing.

Die sessies hebben zoveel effect gehad, dat er in een paar jaar tijd (tussen 2016 en 2022) een paradigmaverschuiving in mij ontstond. In andere woorden: Mijn wereld stond volledig op de kop, en iedereen om mij heen merkte het. Nu terugkijkend, kan ik zeggen dat het een complete omslag in m'n leven teweeg heeft gebracht. Die hard nodig was.

Hoe werkt het brein dan?

Je leven is als een omgekeerde piramide van levenservaringen. Als kind heb je weinig levenservaring, als oudere juist heel veel. Bij al die ervaringen heb je gedrag vertoont en emoties gevoeld in je lichaam, en eventueel ook lichamelijke schade ervaren.

Als er in het nu situaties zijn, die veel overeenkomsten hebben met eerdere levenservaringen, dan wordt het gedrag en gevoel uit die ervaring weer opgeroepen. Zeker als die eerdere levenservaringen grote emoties bij je hebben losgemaakt.

Ons gedrag is dus mede gebaseerd op eerder gedrag en gevoel in ons leven. Eerdere situaties waarin je bovendien overtuigingen en geloof over jezelf hebt gevormd. Zeker als je jong was en nog in het puntje van de piramide zat.

Bijvoorbeeld, je stelde als 6 jarige een "domme" vraag in de klas en werd door de hele klas uitgelachen. Sociale vernedering door leeftijdsgenoten.

Is dit jou gebeurd en heb je die ervaring nooit verwerkt, dan is de kans groot dat jij je hele leven al weinig vragen stelt.

En als je niet weet hoe onze hersenen werken, dan heb je niet door dat de reden dat je weinig vragen stelt, komt door wat je als 6-jarige is overkomen.

Ik probeer het zo simpel mogelijk te beschrijven, zodat je begrijpt hoe groot de ontdekking van Korthuis eigenlijk is. Het is zeker geen oude wijn in nieuwe kruiken. Het is revolutionair.

Want dankzij de progressive mental alignment coachingstechniek, kun je als volwassene alsnog ontdekken dat je een overtuiging hebt, die je niet dient en hoe die overtuiging is ontstaan. Zoals in dit voorbeeld: "ik stel altijd domme vragen, dus ik kan beter m'n mond houden."

Je kunt vervolgens als volwassene, veilig en ervaren, die ervaring als 6-jarige opsporen, ontdekken en volledig evalueren en verwerken met een PMA-coach.

Waardoor het negatieve gevoel, en het negatieve geloof eraf gaan. En de overtuiging verandert.

Stel je voor dat je een overtuiging hebt die is: "als ik er niet zou zijn, zou niemand mij missen". En dat je zo'n overtuiging ontdekt, opruimt en vervangt door: "ik ben goed genoeg zoals ik ben".

Dat is in een notendop de impact die PMA op mijn leven heeft gehad, en waarom het jaren heeft geduurd voordat ik zelf zover was, om anderen te gaan coachen.

Het kan en zal je wereld en leven blijvend veranderen.

Waarom PMA-coaching (en waarom voor kinderen)

Voor kinderen is de coachingsmethode hetzelfde, maar omdat ze jong zijn nog veel mooier. Een kind heeft nog relatief weinig ervaringen. En overtuigingen en het geloof dat een kind over zichzelf heeft, zijn nog niet jarenlang ingesleten in de hersenen en in het gedrag.

Als er dus negatieve overtuigingen zijn, die negatief gedrag veroorzaken, dan kun je bij een kind vaak binnen 3 gesprekken al geweldige resultaten boeken. Je vindt met PMA snel de oorzaak en de triggers van het gedrag. En lost het daarmee ook snel op.

Door de triggers achter het negatieve gedrag te vinden, de oorsprong te zoeken, te vinden, de overtuiging die toen is ontstaan te ontdekken en het kind te laten beseffen dat de overtuiging onterecht is. Waardoor ze de overtuiging kunnen vervangen door een veel betere.

Wat het gedrag vrijwel direct verandert.

Ook lichamelijke klachten kun je ermee oplossen, zoals hoofdpijn

Het gaat zelfs zo ver, dat de negatieve energie van slechte, onterechte ervaringen en overtuigingen, het lichaam negatief beinvloed. Waardoor je er dus ook lichamelijk ongemak van kunt hebben. Zoals hoofdpijn.

Of, stel je voor je maakt een val op de racefiets. Je breekt je sleutelbeen. Twee jaar later val je weer op de racefiets. Het eerste wat je doet is controleren of je sleutelbeen gebroken is. Je bent je er misschien niet eens van bewust, maar je doet het.

Het is je onderbewuste brein dat razendsnel meer dan 1 miljoen data punten heeft vergeleken en eigenlijk tegen je zegt: de vorige keer dat iets vergelijkbaars gebeurde, had je veel pijn aan je sleutelbeen, check je sleutelbeen!

Het kan zelfs zo ver gaan dat je onderbewuste de pijn van de breuk van je sleutelbeen 2 jaar geleden weer heeft opgeroepen, terwijl je er nu niet eens op viel en het helemaal niet gebroken is (fantoom pijn).

De PMA-coaching is een gift die je, zodra je het ervaren hebt, wilt delen met iedereen

Wil je meer weten, met een PMA-coach aan de slag of zelf PMA-coach worden? Neem dan contact op via 0970 1020 5033 of vul het formulier hieronder in:

  Open Ma - Fr

  09:00 - 18:00 en Miles 24/7

  Chatten

  Vraag Miles, jouw AI-coach die 24/7 voor je klaarstaat.

  Ontvang gratis het boek

  Het Geheim van een Gezond en Gelukkig Kind

  en de hondenbeet die de evolutiecode kraakte