Heb je dit gevoel: “Niemand Geeft Om Mij”?

Coaching van kinderen, volwassenen, gezinnen en teams

Heb je dit gevoel: “Niemand Geeft Om Mij”?

maart 23, 2022 Maatschappij 0
family gathering for a group hug

Het kan moeilijk zijn om de waarde in jezelf te vinden als het voelt alsof niemand iets om je geeft. Je kunt het gevoel hebben dat je onzichtbaar bent, dat je stem er niet toe doet, en dat je niet belangrijk bent.

Je bent nog steeds waardevol, ongeacht wat anderen zeggen of doen. In deze blogpost bespreken we hoe je jezelf waardevol kunt vinden, zelfs als het voelt alsof niemand anders dat doet. We zullen ook manieren onderzoeken om een gezond gevoel van eigenwaarde op te bouwen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Jij. Bent. Belangrijk.

Het leven kan soms erg wreed zijn. Maar dat betekent niet dat je het moet opgeven. Je bent nog steeds waardevol, ongeacht wat anderen zeggen of doen.

Het is belangrijk te beseffen dat jij niet verantwoordelijk of schuldig bent aan dingen die anderen doen. Zelfs als je het gevoel hebt dat het wel jouw schuld is. Je bent verantwoordelijk voor je eigen beslissingen, niet voor de beslissingen van anderen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je waarde niet gebaseerd is op wat anderen van je vinden. Je bent waardevol omdat je bestaat. Dat is het. En niemand kan dat van je afnemen.

Je bent genoeg zoals je bent.

Dus hoe vind je de waarde in jezelf als het voelt alsof niemand anders dat doet? Hier zijn een paar tips:

 • Erken je gevoelens;
 • Focus op je positieve kwaliteiten;
 • Zoek dingen die je gelukkig maken;
 • Doe iets voor iemand anders;
 • Werk, beweeg, sport.

Wat te doen als tips niet werken

Het is belangrijk om te onthouden dat je nog steeds waardevol bent, ongeacht wat anderen zeggen of doen.

Door je te richten op je positieve kwaliteiten en iets voor een ander te doen, kun je jouw gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten. En dat is een heel waardevol iets.

Maar soms voel je je al langere tijd zo. Wat je ook leest of wat je ook wilt doen, je lijkt jezelf maar niet in beweging te kunnen krijgen.

Als dat het geval is, praat dan met iemand waarvan je het gevoel hebt dat die het misschien zou kunnen begrijpen.

Als ik je vraag “wie zou het begrijpen”, wie komt er dan als eerste in je gedachten op? Misschien je moeder, vader, leraar, beste vriend, opa of oma.

Praat met die persoon.

Heb je het gevoel dat je kind last heeft van dit gevoel of wil je zelf contact? Deel dan je gedachten met mij, bel 06 2523 4901 of vul het onderstaande formulier in:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontvang gratis het boek

  Het Geheim van een Gezond en Gelukkig Kind

  en de hondenbeet die de evolutiecode kraakte