Misofonie Test

Coaching van kinderen, volwassenen, gezinnen en teams

Misofonie Test

januari 18, 2023 Misofonie 0
a teenager covers his ears with his fingers misophonia

Deze misofonie test, de Misophonia Trigger Level Assessment Score (MTLAS) is ontwikkeld door Miles Barn. MTLAS helpt je om te onderzoeken of je misofonie hebt, en hoe erg het is.

Je krijgt 7 vragen en geeft aan op een schaal van 1 tot 3, hoeveel last je ervaart.
1 is laag/weinig, 3 is hoog/veel.

 1. Er zijn geluiden waar ik niet tegen kan, zelfs als het geluid extreem zacht is. Sensitiviteit.
 2. Ik voel gelijk een reactie in mijn lichaam als het geluid er is, zoals irritatie of afkeer. Somatiek.
 3. Alleen al door te denken aan het geluid, voel ik me vervelend. Anticipatie.
 4. Ik heb zelf last van bepaalde geluiden, voel me er angstig/woedend/ongelukkig/anders door. Onbalans.
 5. Anderen hebben er last van, dat ik last heb van bepaalde geluiden. Controledrang.
 6. Ik voel drang om te vechten (woede), te vluchten (ruimte te verlaten), of me te verstoppen (stilzitten). Overlevingsreactie.
 7. Ik doe bepaalde dingen niet, zoals bioscoop of uitgaan, om te voorkomen dat ik het geluid hoor. Vermijding.

Misofonie Uitslag

Tel de punten van alle antwoorden bij elkaar op.

7 punten: Geen misofonie
8-10 punten: Lichte misofonie
11-13 punten: Matige misofonie
14-16 punten: Zware misofonie
17-21 punten: Extreme misofonie

De MTLAS schaal is ontwikkeld voor Miles Barn door Emiel ten Hoor (2023) als gevolg van de onderzoeksresultaten van zijn onderzoek “Misofonie Behandelen met PMA”, en het wereldwijd ontbreken van een eenvoudige misofonie test die binnen 1 minuut antwoord geeft of je misofonie hebt en hoe erg.

Als je lichte tot extreme misofonie hebt: er is hoop. De oorzaak is bekend en er zijn twee werkende behandelingen. Lees in dit artikel hoe de behandeling van misofonie werkt en wat de oorzaak is.

Samenvattend lijkt het erop dat de oorzaak van misofonie zit in slecht geheelde levenservaringen. Als een wondje niet goed heelt, blijft het bloeden, of krijg je een litteken. Waar je soms last van hebt. In je brein werkt het net zo.

Via een vraagtechniek ontdek je welke ervaringen je slecht geheeld hebt. Vervolgens herbeleef je ze, waardoor je ze alsnog heelt. Een “bijwerking” hiervan is, dat je misofonie uiteindelijk verdwijnt.

misofonie test - vrij van misofonie

Algemene Misofonie Informatie

Op de pagina Misofonie Behandeling & Oorzaak lees je alles over misofonie. Hier staat kort wat algemene informatie. In het dagelijks leven worden we omringd door veel geluiden waar de meeste mensen niet echt op letten. Ze ervaren het niet heel bewust. Geluiden zoals ademen of slikken maken op de meeste mensen weinig indruk. De situatie is anders voor mensen die overgevoelig zijn voor bepaalde geluiden.

Er is echter een groep mensen die overgevoeligheid heeft ontwikkeld op bepaalde geluiden. Bepaalde geluiden zijn voor deze groep mensen behoorlijk hinderlijk en leiden soms tot woede, verstijving of gevoel snel weg te moeten uit een ruimte.

Vraag je je of je misschien aan deze overprikkeling lijdt? We helpen je met de Misophonia Trigger Level Assessment Score. Een test die de diagnose eenvoudig stelt.

Want ondanks dat symptomen vaak verwarrend zijn en kunnen wijzen op andere aandoeningen geldt dat je in zeven vragen weet hoe het zit. Je hoeft alleen maar de misofonie test op deze pagina te doen. Succes!

Is de misofonie test uitslag matig, zwaar of extreem? Neem dan contact met ons op.

   

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *