Gedragsproblemen (bij Kinderen): Oorzaken & Oplossingen

Coaching van kinderen, volwassenen, gezinnen en teams

Gedragsproblemen (bij Kinderen): Oorzaken & Oplossingen

december 5, 2021 Oudercoaching 0
a girl blowing bubbles

Als uw kind gedragsproblemen heeft, kan het een uitdaging zijn om de oorzaak te achterhalen en oplossingen te vinden. Het is belangrijk om zo snel mogelijk hulp voor uw kind te zoeken. In deze blogbijdrage bespreken we enkele van de meest voorkomende oorzaken van gedragsproblemen bij kinderen en bieden we oplossingen die u thuis kunt toepassen.

Wat is de oorzaak van de gedragsproblemen van mijn kind?

Volgens de wetenschap is een van de meest voorkomende oorzaken van gedragsproblemen bij kinderen ADHD. ADHD kan ervoor zorgen dat kinderen hyperactief zijn en moeite hebben met opletten. Als bij uw kind ADHD is vastgesteld, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw kind te helpen de symptomen onder controle te krijgen. Een van de belangrijkste dingen is om een routine voor uw kind te creƫren en ervoor te zorgen dat hij of zij zich daaraan houdt. U kunt uw kind ook helpen door hem of haar structuur en grenzen te bieden. Lees de volledige blogpost over ADHD hier.

Andere vaak genoemde oorzaken van gedragsproblemen bij kinderen zijn angst en woede. Angst kan ertoe leiden dat kinderen zich overweldigd en gestrest voelen en boosheid kan daar gevolg van zijn. Als uw kind angstig is, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om hem te helpen. Een van de belangrijkste dingen is uw kind een gevoel van controle te geven. U kunt uw kind ook helpen door het ontspanningstechnieken en positieve zelfpraat aan te leren. Lees het volledige bericht over angst bij kinderen hier. En lees dit blogbericht voor hulp bij woede en driftbuien.

De hierboven genoemde oorzaken zijn echter niet de oorzaken van gedragsproblemen. ADHD is geen oorzaak, het is een symptoom. Hetzelfde geldt voor onnodige angst en woede. Er is angst en woede die logisch en nodig is, maar er is ook angst en woede die onnodig is.

Kinderen worden, de meeste van hen, niet geboren met onnodige woede, angst of met ADHD. De natuurlijke staat van een baby is er een van verkennen, leren, proberen en doen. Een baby is, meestal, gelukkig en nieuwsgierig. Als je kind niet meer in die staat van zijn is, is er iets anders aan de hand.

Wat is dan de hoofdoorzaak van gedragsproblemen?

Gedragsproblemen bij kinderen worden vaak veroorzaakt door trauma. Trauma is een groot woord voor sommigen, en voor sommigen is het verbonden aan ongelukken.

Ik bedoel trauma hier in de betekenis van onverwerkt, nog actief en sluimerend pijn of verdriet.

Als je kind een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt, in de beleving van je kind, en je kind heeft de gebeurtenis niet goed verwerkt, dan kan je kind daardoor getriggerd en gespannen blijven.

Als dit trauma niet wordt behandeld, kan het lange tijd of zelf de rest van het leven van je kind actief blijven.

Een van de beste manieren om het gedrag van je kind te helpen verbeteren, is uw kind te helpen bij het verwerken van het trauma. U kunt hier lezen wat u moet weten om uw kind te ondersteunen bij het helen van zijn trauma's.

Denkt u dat de pijn of het verdriet nog steeds actief is bij uw kind? Welke signalen heeft u waargenomen? Deel uw verhaal met ons door te bellen naar 06 2523 4901 of door onderstaand formulier in te vullen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontvang gratis het boek

    Het Geheim van een Gezond en Gelukkig Kind

    en de hondenbeet die de evolutiecode kraakte