Een organisatie is net zo goed als zijn of haar mensen

18x GROTERE KANS OP UITSTEKENDE RESULTATEN IN UW ORGANISATIE?

Studies tonen aan dat 85% van de bedrijven die actief de talenten en behoeften van werknemers erkennen en ontwikkelen, een aanzienlijke positieve impact zien op werknemerstevredenheid en retentiepercentages*.

Veel organisaties worstelen met het benutten van het volle potentieel van hun medewerkers, wat leidt tot lagere tevredenheid en hogere verlooppercentages. Want hoe erkent en ontwikkelt u eigenlijk uw werknemers structureel?

DE KRACHT VAN ERKEN & ONTWIKKEL

ERKEN & ONTWIKKEL van Het Coach Collectief is cruciaal voor organisaties die streven naar topprestaties en efficiëntie op basis van het erkennen en ontwikkelen van menselijke competenties. Organisaties die weten dat ze training en coaching zoeken, maar niet precies welke of waarvoor.

ERKEN & ONTWIKKEL helpt u een haarscherp beeld te krijgen wat er nodig is. Mogelijk scoren telefonisten slecht bij het omzetten van bellers in afspraken, of verkopers in het omzetten van afspraken naar sales. Of er is sprake van eilandvorming, medewerkers die het team voorbij gaan. Wat de situatie ook is, tijdens de E&O intake krijgen we dit haarscherp.

Vervolgens trainen en coachen we het benodigde in 6 dagdelen. 3 dagdelen waarin we duiden, en 3 dagdelen waarin we het geduide in de praktijk brengen. Mochten er meer of minder dagdelen nodig zijn, dan passen we dit uiteraard in overleg aan.

Door de unieke talenten van elk individu te cultiveren en te benutten, verbetert ERKEN & ONTWIKKEL de teamdynamiek aanzienlijk, wat leidt tot verhoogde productiviteit en verbeterde samenwerking.

Een effectieve toepassing van ERKEN & ONTWIKKEL garandeert dat u exact begrijpt wat nodig is om iedereen binnen uw organisatie te laten excelleren, zowel als teamlid als op individueel niveau.

Bent u klaar om de prestaties van uw team naar een hoger niveau te tillen?

Intake = Afstemmen

We beginnen met een grondige intake sessie om de ware behoeften van uw organisatie te identificeren. Ontdekken welke training en coaching, waarvoor nodig is.

Dit geeft u waardevolle inzichten waarnaar u zelf kunt handelen. Of u laat ons dat doen. Want de intake stelt ons in staat om de training exact af te stemmen op de specifieke vereisten van uw team en organisatie.

We ontdekken welke training of coaching de meeste impact heeft met de minste inspanning voor u en uw team, om zo uw organisatie te versterken.

Ontwikkeling

Gebaseerd op de intake, doen we 3 dagdelen trainingen en coaching met u en uw team. Onderstaand een voorbeeld:

Het eerste en tweede dagdeel geeft inzicht hoe u en uw team sociale, emotionele en leidinggevende vaardigheden verbetert, evenals de organisatorische en beïnvloedende talenten.

Het 3e dagdeel tackelt gevonden uitdagingen en remmende factoren in het team, zoals belemmerende overtuigingen of beperkende communicatiepatronen.

Op de volgende 3 dagdelen ligt de focus op de praktijk. Uitvoeren van het geleerde. Zoals het verschil maken door het inzetten van gegroeid zelfvertrouwen en zelfbewustzijn in een rollenspel om gezamenlijke tot topprestaties te komen.

Coaching = Individuele Groei

Optioneel voeren we individuele coachgesprekken aan de hand van de uitkomsten van de 6 dagdelen, waarin gegroeid zelfvertrouwen, zelfbewustzijn van kwaliteiten, communicatieve vaardigheden en nieuwe overtuigingen zijn ontstaan.

In deze sessies coachen we de deelnemer individueel om het ontstane bewustzijn op talenten, competenties en valkuilen verder te kapitaliseren en blijvend te transformeren.

Zo vermindert u op structurele wijze conflicten, uitstroom en uitval en nemen de synergie, output en kwaliteit van de output toe.

Kortom: Erken niet alleen de kwaliteiten van iedere medewerker, ontwikkel ze structureel.

ERKEN & ONTWIKKEL Om Uw Organisatie Te Versterken

Investeer in versnelde groei en structurele stabiliteit van uw organisatie en medewerkers door toe te passen wat het meest efficiënt en effectief is. Ontdek en ontwikkel een unieke aanpak en zet deze in om effectiever te functioneren en concurrentie voor te blijven.


Wilt u weten hoe ERKEN & ONTWIKKEL uw organisatie naar een hoger niveau kan tillen?

Initiatiefnemers

Is ERKEN & ONTWIKKEL Kosteneffectief?

De ROI van ERKEN & ONTWIKKEL is veelzijdig:

Werknemers blijven langer en vallen minder uit. Dit verlaagt wervingskosten zoals advertentiekosten, kosten van werving- en selectiebureaus, tijd besteed door HR-medewerkers aan het selectieproces of herintegratietrajecten, kosten voor sollicitatiegesprekken en herintegratietrajecten, en kosten voor het trainen en inwerken van nieuwe werknemers. Het behouden van talent is vaak voordeliger dan het continu werven van nieuw personeel.

Werknemers zijn meer productief, dit is rendementsverhogend. De kosten per eenheid van werk dalen. Er is meer tijd over om innovaties te ontwikkelen. Hoe dit meetbaar is, verschilt per organisatie en bepalen we in de intake.

Werknemers leveren hogere kwaliteit werk, dit is rendementsverhogend. Minder fouten, hogere klanttevredenheid waardoor minder tijd en kosten voor correcties en klantenservice.

Werknemers zijn meer betrokken. Er is toenemende motivatie, verhoogde deelname aan activiteiten, toegenomen bereidheid buiten de kaders mee te denken, groter enthousiasme over uw organisatie. Waardoor uw organisatie hogere kwaliteit personeel gaat aantrekken. Een positieve feedback loop is ontstaan.

Investering

E&O

Intake

€ 495,-

prijzen ex. BTW

Vaststellen van uw daadwerkelijke behoefte, doelen en trainingsopbouw.

Bepaling resultaatmeting.

E&O

TRAJECT

€ 1.495,-

prijzen ex. BTW

In 6 dagdelen een 18x grotere kans op uitstekende resultaten.

Individuele coach sessies**

STRATEGIC

ALIGNMENT

INFORMATIE AANVRAAG

Vul uw gegevens in, dan bellen we.

STRATEGIC

ALIGNMENT

INFORMATIE AANVRAAG

Vul uw gegevens in, dan bellen we.

Mensen vergeten misschien wat u zegt en doet, maar ze vergeten nooit hoe ze zich bij u voelen.

Onze ondersteuning zelf wordt ook volledig strategisch afgestemd. Op basis van ERKEN & ONTWIKKEL bieden we u een reeks van follow-up diensten om ervoor te zorgen dat verworven inzichten effectief worden toegepast. Dit kan additionele trainingsdagen, één-op-één coaching sessies, groepsdiscussies, workshops, lees- en/of leermateriaal omvatten.

Ontvang gratis het boek

Het Geheim van een Gezond en Gelukkig Kind

en de hondenbeet die de evolutiecode kraakte